Jartazi

Jartazi

Jartazi is een Belgisch sportmerk dat in 1992 werd opgericht.

Het businessplan, een woord dat toen amper bestond, was even simpel als geniaal, zo bleek achteraf.

Vanaf de start werd geïnvesteerd in een eigen productie-unit in het Verre Oosten om dan rechtstreeks naar de eindklant (sportclub of vereniging) te gaan. Weg traditionele tussenschakels als distributieketens, groothandels, winkelketens betekent weg overbodige marges, wat op zijn beurt resulteert in een wel heel sterke prijs-kwaliteitsverhouding.

Tot vandaag is dit nog steeds een succesformule en één van de hoekstenen van de organisatie, al werken we ondertussen ook samen met een aantal sterke verdelers zowel in België als in een aantal andere Europese landen.

Sinds oktober 2010 nam de groep Vijverman,  een gerenommeerde producent van o.a. jeanswear o.l.v. Jan Vijverman, het bedrijf over. Deze injectie gaf Jartazi meteen de slagkracht om op het hoogste niveau te blijven meespelen. Er werd geïnvesteerd in extra stockplaats (75OO m2), uitbreiding van de eigen drukkerij hier in België en de sublimatie-unit in China.

Deze belangrijke troef maakt dat Jartazi sindsdien ook meespeelt in de productie van alle ‘custom made’-wear waar de techniek van sublimatie onmisbaar is. Alle ‘customised sportwear’ voor vrijwel alle sporttakken (wielrennen, voetbal, running, basket, rugby, volley, hockey,...) behoren sindsdien tot de mogelijkheden.

Naast de sportpijler is de laatste jaren ook hard gewerkt aan de promo- en vrijetijdstak. Van een eenvoudig t-shirt tot een gepersonaliseerd strandlaken, het kan allemaal. Voor kleinere aantallen die snel moeten geleverd worden kan u putten uit een uitgebreid gamma, al dan niet bedrukt in onze eigen drukkerij.

Verder is er de mogelijkheid tot de ontwikkeling en productie van kledij op maat, geheel volgense de wensen en specificaties van de klant.

Kortom een totale wereld van textiel.