Verslag Ladies

We hebben er een heel seizoen op moeten wachten, maar op deze belangrijke dag was het eindelijk eens zover: alle speelsters zonder uitzondering waren beschikbaar. Enig probleem was nog de rugblessure van keepster Lisa Vandeputte die na intense verzorging en met pijnstillers toch aan de match kon beginnen.

Nog geen 120 seconden na de aftrap lag de bal al in de Waregemse netten. Na een scherpe spurt langs de lijn leverde Hannah Wille een voorzet af in de zestien waar Annelies Vanwelden met haar mindere linkse haar schot kraakte en de bal via het lichaam van de keepster in doel zag hobbelen ( 1 - 0 ). Iets voor de tiende minuut bracht een leuke combinatie met Ellen Vansteelant, Oona Mus en Hannah enkel een hoekschop op. Op het kwartier schoot Annelies na een doorbraak naast toen ze de goed gevolgde Oona en Ellen niet had opgemerkt. Zulte Waregem probeerde wel steeds om constructief mee te voetballen maar misten voorin een speerpunt dat voor doelkansen zou kunnen zorgen. Het gevaar bleef van de LADIES komen zoals even voor de twintigste minuut, toen Ellen na een hoekschop prima achteruit legde voor Delphine Dedeene die in één tijd over het doel besloot. In de vijfentwintigste minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap pal op de middenlijn. Jolien De Bruyne stapte er nonchalant op af, zag Ruth Wille en verraste met een even sluwe als perfect gemeten steekbal in de as van het veld zowat de gehele verdediging. De doelvrouw zag het gevaar nog komen, kwam nog uit haar doel, maar werd door een subtiel lobje schitterend in de wind gezet door Ruth ( 2 - 0 ). Werkelijk een prachtig doelpunt dat het bekijken en herbekijken waard is op de site van Focus/WTV.

Op het halfuur mocht Ruth het nog eens proberen op aangeven van zus Hannah, de goede keepster was deze keer evenwel alert. Minder dan tien minuten voor de rust kreeg Zulte Waregem een eerste scoringsmogelijkheid wanneer ze een vrije trap kregen op een interessante plek even buiten de zestien. Het grondscherende schot van Moerman ging naast het doel. Twee minuten later kopte Mestdagh op de volgende vrije trap te hoog. Even voor affluiten vocht Annelies zich door een verdedigende overmacht vrij en zette de bal uitstekend voor tot bij Hannah die haar poging via de doelvrouw in corner zag gaan. Uit die hoekschop kwam nog een vrije kopkans voor Oona die over de lat ging.

Doordat Lisa in de gehele eerste periode amper aan de bal was geweest, was haar rug door het gebrek aan beweging helemaal verstijfd en ze hield het niet van de pijn. Met nog een pijnstiller en een nieuwe opwarming tijdens de rust kon ze toch de tweede helft aanvatten. Ze kreeg meteen veel meer beweging dan ze had gewild. Zulte Waregem versierde een hoekschop die door Mestdagh goed naar de linker benedenhoek werd gekopt waar Jolien aan de paal haar mindere rechter niet durfde te gebruiken en met haar linker te laat was om te voorkomen dat de bal in doel ging ( 2 - 1 ). Deze aansluitingstreffer gaf de bezoeksters moed en ook de ingevallen Dierick zorgde mee voor een vertrouwensboost. Eeuwige rots in de branding Margaux Dedeene liet zich op een zeldzaam foutje betrappen en Lisa kon slechts in extremis de gelijkmaker voorkomen. Daarmee was het onheil enkel uitgesteld. Ondanks de vele luidkeelse waarschuwingen van trainer Jeffry Kyndt mocht Dierick net voor het uur de bal op een kleine twintig meter van het doel aannemen, rustig controleren en verwoestend uithalen precies onder de lat van een kansloze Lisa ( 2 - 2 ).

Nu schoten de LADIES toch echt wakker en binnen de minuut veroverde Ellen mooi de bal, gaf mee met Annelies en die knalde keihard naar de rechterhoek. De keepster redde met een mooie parade en de bal ging via de paal terug het veld in. Drie minuten later won Ellen alweer een duel in de buurt cornervlag en tikte achteruit tot bij Oona. Die trapte in één tijd een strakke voorzet waar Annelies onderdoor ging maar die de goed gevolgde Ruth aan de tweede paal simpel tegen de netten prikte ( 3 - 2 ). Voor Zulte Waregem was dit het doelpunt van de doodsteek en ze vonden niet langer de moed om terug te vechten. Zowel het balbezit als de kansen waren van dan af aan opnieuw voor Heist. Annelies schoot nog op de lat en een snelle doorbraak van de ingevallen Emma Degroote strandde op een alweer goed geplaatste doelvrouw.

De euforie na het laatste fluitsignaal was intens en uitbundig. De LADIES wonnen niet alleen de beker, ze deden het ook op een uitstekende wijze in een echte propagandawedstrijd. De combinaties kwamen er door de staat van het veld niet altijd uit, dat werd echter goed gemaakt door een goede wedstrijdmentaliteit en de vaste wil om te winnen. Een pluim ook voor de tegenstanders uit Waregem die op en naast het veld blijk gaven van grote sportiviteit en ons gemeend feliciteerden met de overwinning.