Verslag Demo training U15 - Woensdag 02/09/2015

Om onze Jeugdwerking binnen KFC Heist te optimaliseren hadden wij woendag, naar jaarlijkse traditie, een afspraak met Sven Cnudde van de Vlaamse Trainersfederatie.

Dit keer werd een Demo Training voorzien voor onze U15.

Er werd een selectie gemaakt van 1e jaars en 2e jaars-spelers om hieraan deel te nemen. Als thema werd gekozen voor oa korte en halflange passing, en het spelen in zone.

De training begon met een Opwarming zoals het moet, met véél beweging, véél balcontacten met L –en R Voet, en geleidelijk opdrijven tempo. Hierbij viel op dat veel spelers moeite hebben met een zuivere passing bij een hoger tempo.

In de onderlinge partijtjes werd het Zonevoetbal en het in positie blijven ingeoefend. Vervolgens kwam het opzoeken en creëren van ruimte, en het voldoende hard inspelen aan bod.

Wedstrijdjes werden geregeld stilgelegd om bij te sturen en tips te geven. Corrigeer je medespelers niet maar train voor jezelf, blijf niet achteraan hangen als Verdediger maar verdedig vooruit, heb vertrouwen in je medespelers enz..

Zoals Sven besloot, wegens het dikwijls onderbreken en stilleggen van de training, niet meteen de leukste training. Maar ongetwijfeld hebben onze spelers en aanwezige trainers bijgeleerd!

Het viel op hoe stil en aandachtig er geoefend werd, een Momentopname?

Bedankt Sven, we kijken nu al uit naar een volgend Educatief Voetbalmoment.

Vantorre Richard

Jeugdverantwoordelijke

KFC HEIST