U9 - Zaterdag 21 februari 2015 - Blankenberge-K.F.C. Heist

Op zaterdag 21 februari 2015 speelden we weer een wedstrijd.

Na de 6/6 (2 van de 2 matchen gewonnen) trokken we naar Blankenberge. Voor ons is dit altijd een zeer moeilijke verplaatsing. Jason kon jammer genoeg niet meedoen en aangezien de A-ploeg niet moest spelen, gingen Viggo en Jasper ook mee naar Blankenberge.

Kort voor de opwarming legden Tom en ik de ‘tactische’ bespreking kort uit. Ons doel was om Blankenberge voetballes te geven en om zelf het initiatief te nemen en al voetballende problemen op te lossen. Tijdens de uitgebreide opwarming stonden we erop dat de passes goed moesten zijn.

We begonnen aan de wedstrijd met onze vertrouwelijke opstelling. Shane stond in doel. Seppe werd uitgespeeld als laatste man met Mauro op links en Shania op rechts. Jenno mocht de spits dragen. Na een zwakke 5 à 10 minuten, brachten we Jasper in. Hij en Viggo maakten in het begin van de wedstrijd het verschil.

Daarbij vergeten we ook de rest van het team niet. We kwamen 0-1 voor door een schitterende beweging van Seppe. De veer was gebroken en we liepen snel uit. Na een halve match stonden we 0-5 voor en de match leek gespeeld (maar dit was niet zo). De doelpuntenmakers zijn:

  • Jasper (0-2, 0-3 en 0-4)
  • Jenno (0-5)

Maar zoals reeds gezegd mogen we ook de andere spelers niet vergeten!!

In de rust wezen we er op dat de wedstrijd nog niet gedaan was en direct viel de 1-5 uit de lucht. We waren nog een schim na de rust en Blankenberge tankte vertrouwen door de 2-5. We vielen in als een pudding. Door enkele foutjes in de ploeg kwam Blankenberge plots weer op gelijke hoogte. 5-5 dus. Wij kwamen amper aan het doel van de Blankenbergse goalie en zij lieten na om de score uit te diepen. Het was plots een spannende wedstrijd geworden en er stond nog 9 minuten op de klok. Op een gegeven moment ging het op en af en raakten we de paal. De jongens van Blankenberge bleven drukken en ook hun supporters geloofden nog in de winst.

Anderhalve minuut voor affluiten, viel de beslissing in de partij. Mooie aanval langs rechts, een kap terug en uitgerekend Jasper schoot de bal overhoeks binnen. Blankenberge probeerde nog wel, maar een verdiend gelijkspel zat er niet in voor de rood-zwarte jongens.

In de kleedkamer volgde er nog een gesprek waarin duidelijk gemaakt werd dat we dit nooit uit handen mochten geven. We zeiden dat als we deze match nog 10 keer opnieuw mochten spelen, we ze allemaal zouden verliezen, maar in voetbal moet je soms eens het geluk aan jouw zijde hebben.

We haalden nu een mooie 9/9 en gaan de volgende competitiewedstrijd voor een 4de zege en een 12/12, indien mogelijk.

Verslag: Nathan Vandepitte