U15-2 - Spannende derby nipt gewonnen door groen en wit

Even veel matchen gespeeld en gewonnen. Even veel punten én een zelfde doelsaldo! De U 15 van Heist en buur Knokke zijn dus op zijn zachtst gezegd aan elkaar gewaagd. Tot voor zaterdag deelden ze de tweede plaats in hun reeks.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na het eerste kwart van de wedstrijd stond Heist 0-1 voor. Chinzorig Sarantsetseg had een van de weinige uitgespeelde kansen afgewerkt. In het tweede kwart van de wedstrijd staken de jongens van Knokke nadrukkelijker hun neus aan het venster. Dat leidde uiteindelijk tot de aansluitingstreffer. Puik werk van de blauw witten waarvan het merendeel een jaar jonger zijn dan hun Heistse buren.

Na de pauze bleef het spel gelijk opgaan. De diepe spits van Knokke kwam één keer alleen voor doel, maar werd in extremis het scoren belet door een teruggekeerde back. Heist kon daar, buiten veel inzet, niet zo veel tegen over zetten. De bal rolde niet echt  en de groen witten geraakte zelden in hun spel. Hun fysiek voordeel leidde hooguit tot een paar halve kansen.

In het vierde en laatste kwart hetzelfde scenario. Het zag er naar uit dat de wedstrijd, die vakkundig geleid werd door een jonge scheids trouwens, op een billijk gelijk spel zou eindigen. Het venijn zat echter in de staart.   Met nog drie minuten op de klok zette Heist een slotoffensief in. Er volgden enkele corners en in de nasleep van een van die hoekschoppen kon Tuur Mattheeuws de bal van een verdediger ontfutselen. Hij bleef kalm en trapte een gave voorzet. Voor doel stond Robbe Utterwulghe op de goede plek en knikte de bal beheerst binnen. In de resterende minuut konden de jongens van Knokke niets meer forceren en moesten ze zich verzoenen met de nederlaag.

Dat is uiteraard zuur voor hen. Maar niet getreurd, er volgen, dankzij de vernieuwde competitieformule, nog drie derby’s. Heist van zijn kant blijft door deze overwinning in het zog van leider Blankenberge.

BRON: KH Wijzer

Foto's