0

K.F.C. Heist - Blankenberge S.C. 4-1

Met KFC Heist tegen Blankenberge stond de enigste derby die de Oostkust voorlopig nog heeft op het programma. KFC en S.C. hadden beiden 6 punten voor het duel begon. Maar Heist  begon sterk aan de wedstrijd en de verdediging van Bl'berge stond op wankkele benen.

Na 15 minuten stond Heist al op 1-0, een doelpunt van Tanghe. Bl'berge kon geen vuist maken en het balbezit bleef vooral voor KFC. In de 30ste minuut verdubbelde Vandewalle de score, na alweer slecht verdedigen van Blankenberge. Nog even voor rust probeerde ex-Heistspeler Junior de Olivera het met een afstandsschot, maar verder dan dit kwam Blankenberge niet in de 1ste helft.

Na rust kwam Heist even in de problemen, omdat de tegenstander meer druk naar voren uitoefende, en het leverde in de 62ste minuut ook een doelpunt op. 2-1. Heist wasniet uit zijn  lood geslagen, en prikte 10 minuten later alweer tegen via alweer Tanghe. Nog was de kelk niet  tot op de bodem geledigd, en 9 minuten voor affluiten scoorde ook Vandewalle zijn 2de van de middag na een foutje tussen de keeper en de verdediger. 4-1.

Heist kruipt zo weg uit de degadatie-zone. Volgende week gaat Heist op bezoek in De Haan. Ook daar liggen mogelijkheden om opnieuw 3 punten te nemen en aansluiting te vinden in de top van 2de provinciale.

Verslag: Robin Vantorre
Foto's: BV

Bron: Kneistikrant

Categoriën Fanions

0

U15-2 - Spannende derby nipt gewonnen door groen en wit

Even veel matchen gespeeld en gewonnen. Even veel punten én een zelfde doelsaldo! De U 15 van Heist en buur Knokke zijn dus op zijn zachtst gezegd aan elkaar gewaagd. Tot voor zaterdag deelden ze de tweede plaats in hun reeks.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na het eerste kwart van de wedstrijd stond Heist 0-1 voor. Chinzorig Sarantsetseg had een van de weinige uitgespeelde kansen afgewerkt. In het tweede kwart van de wedstrijd staken de jongens van Knokke nadrukkelijker hun neus aan het venster. Dat leidde uiteindelijk tot de aansluitingstreffer. Puik werk van de blauw witten waarvan het merendeel een jaar jonger zijn dan hun Heistse buren.

Na de pauze bleef het spel gelijk opgaan. De diepe spits van Knokke kwam één keer alleen voor doel, maar werd in extremis het scoren belet door een teruggekeerde back. Heist kon daar, buiten veel inzet, niet zo veel tegen over zetten. De bal rolde niet echt  en de groen witten geraakte zelden in hun spel. Hun fysiek voordeel leidde hooguit tot een paar halve kansen.

In het vierde en laatste kwart hetzelfde scenario. Het zag er naar uit dat de wedstrijd, die vakkundig geleid werd door een jonge scheids trouwens, op een billijk gelijk spel zou eindigen. Het venijn zat echter in de staart.   Met nog drie minuten op de klok zette Heist een slotoffensief in. Er volgden enkele corners en in de nasleep van een van die hoekschoppen kon Tuur Mattheeuws de bal van een verdediger ontfutselen. Hij bleef kalm en trapte een gave voorzet. Voor doel stond Robbe Utterwulghe op de goede plek en knikte de bal beheerst binnen. In de resterende minuut konden de jongens van Knokke niets meer forceren en moesten ze zich verzoenen met de nederlaag.

Dat is uiteraard zuur voor hen. Maar niet getreurd, er volgen, dankzij de vernieuwde competitieformule, nog drie derby’s. Heist van zijn kant blijft door deze overwinning in het zog van leider Blankenberge.

BRON: KH Wijzer

Categoriën U15-2 2014-2015

0

FC Heist - SV Bredene van 11-10-2014

De eerste 10 minuten konden we nog gelijke tred houden tegen een sterk en goed spelend Bredene.

Vanaf dan was het lijdend toezien hoe de tegenstander de ene na de andere kans bij elkaar voetbalde. Rustand 0-3.

Na de rust was Bredene gewoon de betere ploeg. Onze groenwitten kwamen amper aan voetballen toe, met een belegering voor het doel van Alexander. Nog een geluk dat de score niet hoger uitliep dan 0-8.

Maar in de slotminuten verraste Jake met een afstandsschot de bredense keeper, eindstand 1-8.

Categoriën Fanions