K.F.C. Heist - Blankenberge S.C. 4-1

Met KFC Heist tegen Blankenberge stond de enigste derby die de Oostkust voorlopig nog heeft op het programma. KFC en S.C. hadden beiden 6 punten voor het duel begon. Maar Heist  begon sterk aan de wedstrijd en de verdediging van Bl'berge stond op wankkele benen.

Na 15 minuten stond Heist al op 1-0, een doelpunt van Tanghe. Bl'berge kon geen vuist maken en het balbezit bleef vooral voor KFC. In de 30ste minuut verdubbelde Vandewalle de score, na alweer slecht verdedigen van Blankenberge. Nog even voor rust probeerde ex-Heistspeler Junior de Olivera het met een afstandsschot, maar verder dan dit kwam Blankenberge niet in de 1ste helft.

Na rust kwam Heist even in de problemen, omdat de tegenstander meer druk naar voren uitoefende, en het leverde in de 62ste minuut ook een doelpunt op. 2-1. Heist wasniet uit zijn  lood geslagen, en prikte 10 minuten later alweer tegen via alweer Tanghe. Nog was de kelk niet  tot op de bodem geledigd, en 9 minuten voor affluiten scoorde ook Vandewalle zijn 2de van de middag na een foutje tussen de keeper en de verdediger. 4-1.

Heist kruipt zo weg uit de degadatie-zone. Volgende week gaat Heist op bezoek in De Haan. Ook daar liggen mogelijkheden om opnieuw 3 punten te nemen en aansluiting te vinden in de top van 2de provinciale.

Verslag: Robin Vantorre
Foto's: BV

Bron: Kneistikrant

Foto's