Eerste competitiematch: K.F.C. Heist - Nieuwpoort

De eerste competitiematch zit er alweer op.

Zaterdag om 18u omdat het zondag Club-Anderlecht was en anders geen kat op de tribune ging zitten.

De voorbereiding liep niet altijd van een leien dakje, mede dankzij de vele blessures, maar een competitiematch is toch nog altijd iets anders. De thuisploeg begon het best aan de partij en kreeg in de eerste 10 minuten al 2 halve kanjes. Na 12' was het dan opeens raak na een goeie lange bal van Jeffrey De Schuyter die verkeerd werd beoordeeld door een verdediger. Fre Helewaut kwam oog in oog te staan met de bezoekende doelman en liet de kans niet onbenut.

Het was oppassen in balverlies want de bezoekers zochten dan rap de omschakeling en een goeie lange bal op een groot veld kan dodelijk zijn. Eerst kwam Heist nog eens goed weg nadat een scherpe voorzet kon weggewerkt worden maar na 18' stond de stand weer in evenwicht na een goeie individuele actie van een bezoeker die op links kon doorgaan en dan al dan niet bewust door enkele benen de bal in de korte hoek kon trappen. De thuisploeg kreeg in de eerste helft nog enkele kleine kansen maar kon daar niet meer uit scoren en ging zo de rust in met 1-1 op het scorebord.

In de 2de helft een beetje hetzelfde spelbeeld. Heist kwam weer op voorsprong, ditmaal via Diego Bragard die een goeie voorzet vanop links kon inkoppen. Daarna nog een paar kansen voor Heist maar die werden niet benut en dan weet je dat het moeilijk wordt. Naarmate de 2de helft vorderde kwamen de bezoekers meer en meer opzetten. Na een paar halve kansen en wat dreiging was het dan toch opnieuw raak voor Nieuwpoort. De organisatie was even weg bij de thuisploeg en bij een kort genomen hoekschop kon er aan de 2de paal vrij ingekopt worden.

2-2 De bezoekers kregen nadien nog een paar kansjes en bij Heist was het proberen om er nog af en toe eens uit te komen. Beide ploegen zullen achteraf misschien gedacht hebben dat er meer inzat maar al bij al is het een terechte uitslag.

Foto's