Doelstelling en Werking U12/U13 - Seizoen 2015-2016

In samenspraak met de trainers, jeugdvoorzitter en jeugdverantwoordelijke en na evaluatie van het voorbije voetbalseizoen werd gekozen om dit jaar in te schrijven met 2 jeugdploegen.

Om iedereen van de talrijke spelersgroep voldoende spelgelegenheid te bieden, werden vorig jaar bijkomende oefenwedstrijden en onderlinge wedstrijden georganiseerd.

Dit seizoen willen wij onze sociale rol opnemen (zie onze missie website) en in deze leeftijdscategorie van jeugdspelers structureel voor meer spelgelegenheid zorgen.

Wij zijn ons bewust dat niet iedere speler van deze schitterende spelersgroep momenteel hetzelfde voetbalniveau haalt. Wij opteerden daarom bewust voor deelname bij U13 en U12.

Zo kan iedere speler zich op zijn niveau en in de meest gunstige omstandigheden verder blijven ontwikkelen.

Toekomstgericht beschouwen wij deze spelersgroep als één groep en willen we het groepsgevoel blijven aanwakkeren. Daarom zullen telkens min. 2 spelers die in theorie tot het zogezegde U13-team behoren, aangeduid worden om het voorlopig U12-team te ondersteunen tijdens de wedstrijden. Zo hopen wij het niveau van de U12-spelers te verhogen. Binnen 2 jaar kunnen we dan bij de U15, als er 11 tegen 11 wordt gespeeld over een competitieve ploeg beschikken.

Het afschaffen van enige rangschikking in deze jeugdcategorie kan alleen maar ten goede komen zijn om ons project met deze spelersgroep te doen slagen. Niets moet en niemand moet per se bovenaan staan, maar de ontwikkeling van de speler staat voorop! Willen Winnen Maar Kunnen Verliezen!

Pas vanaf U15 wordt méér resultaatgericht (zie onze visie website) gewerkt en komen betere spelers méér aan bod.

Wat deelname aan Jeugdcup en Nationale Beker betreft maken wij een uitzondering hierop en gaan wij voor het Resultaat met een U12-team.

Vantorre Richard

Jeugdverantwoordelijke

KFC Heist