De U12 werd uitgenodigd voor een oefenwedstrijd tegen de elite van Club Brugge

Vorig jaar kreeg Heist van dezelfde ploeg op 20 minuten tijd een 7-1 pandoering. Dus de jongens van Heist waren gebrand op een betere prestatie. Weken op voorhand keken de jongens al uit naar deze wedstrijd.

De anders al super gemotiveerde groep trainde nog harder om een betere prestatie op de mat te leggen.

Spelend op kunstgras tegen hun favoriete club in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Sommige spelers werden terecht zelfzeker anderen hadden meer en meer last van zenuwen.

De talrijk opgekomen supporters langs de lijn waren hoopvol en motiveerden de spelers hun beste beentje voor te zetten.

Trainer Diego had al weken gehamerd op twee belangrijke punten voor deze wedstrijd. Inzet tot de laatste minuut.
En blijven voetballen, ongeacht de stand en ongeacht de tegenstand - altijd blijven voetballen.

Het eerste kwartier kwam goed op gang. Heist komt op voorsprong en tankte vertrouwen. Eens Club Brugge aan de bal kwam ging het balletje vlug en soepel rond. Het niveauverschil was merkbaar maar Heist bood verdedigend en met veel inzet en verdedigend loopwerk goed stand. Tot de individuele klasse van Club Brugge hen langszij bracht. De kopjes gingen even naar beneden en de achterstand was een feit.

Het tweede kwartier was one-teamshow! Club Brugge blonk uit op inzet, gedrevenheid en voetballende klasse. De vervangingen konden de zenuwen niet de baas en waren te fel onder de indruk van het niveau.

Heist kreeg geen voet aan de grond en kreeg bij momenten voetballes. De ene na de andere goal vloog binnen. Heist keek na het tweede kwartier tegen een 6-1 achterstand aan. Maar ze bleven voetballen ongeacht de stand en de verschroeiende druk van Club Brugge.

Het derde kwartier was de druk van Club minder groot. Heist kon af en toe eens prikken maar de goals bleven uit. Één enkele goal van Club besliste het derde kwart.

Het vierde kwartier kwam Heist terug opzetten. Club Brugge leek wat op hun adem getrapt want Heist bestookte ze met aanvallen langs de flank. Twee goals waren het resultaat. Door de aanvalsdrukte lag er ruimte in de rug van de verdediging en Heist werd op het laatste van het vierde kwartier koud gepakt. 8-3 was de stand met nog één kwartier te gaan.

De spelers van Heist hadden zich opgepept en besloten nog 15 minuten alles te geven. Het vijfde kwartier was net onderweg of Club scoorde met een prachtige solo. Kopjes bleven omhoog bij Heist en ze bleven voetballen en vechten voor elke meter.

Nog een doelpunt van Club Brugge met een prachtig afstandsschot en de wedstrijd leek beslist. Maar Heist besloot nog een laatste counter in te zetten en af te werken.

10-4

De doelstellingen waren beter doen als vorig jaar en dat was gebeurt. Blijven voetballen ongeacht hoe moeilijk het is en inzet tot de laatste minuut.

Missie volbracht zou ik zeggen.

Verslag: Diego Poppe

Foto's